Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Parkeren in Barneveld: Alles wat je moet weten

Of je nu een inwoner van Barneveld bent of een bezoeker, het vinden van een goede parkeerplek kan soms een uitdaging zijn. Gelukkig biedt Barneveld een scala aan parkeermogelijkheden om aan de behoeften van zowel bewoners als toeristen te voldoen. In deze blogpost geven we je een uitgebreid overzicht van waar je in Barneveld kunt parkeren, inclusief tarieven, locaties en handige tips.

Parkeergarages en parkeerterreinen

Barneveld kent verschillende parkeergarages en parkeerterreinen die strategisch zijn gelegen om bezoekers gemakkelijk toegang te bieden tot het dorpscentrum en andere belangrijke locaties.

Parkeergarage Torenplein

Een van de meest centrale parkeergarages in Barneveld is de parkeergarage Torenplein. Deze garage ligt op een steenworp afstand van het dorpscentrum, waardoor het een ideale locatie is voor wie wil winkelen of een bezoek wil brengen aan lokale bezienswaardigheden. De tarieven voor deze garage zijn redelijk, met een uurtarief van €1,50 en een dagtarief van €10,00. De garage is 24 uur per dag geopend, wat flexibiliteit biedt voor zowel korte als lange bezoeken.

Parkeerterrein Kieftveen

Voor degenen die liever in de open lucht parkeren, is het parkeerterrein Kieftveen een uitstekende optie. Dit terrein is vooral handig voor bezoekers van het nabijgelegen recreatiegebied. Hier betaal je €1,00 per uur, met een maximum dagtarief van €6,00. Het terrein is goed verlicht en biedt voldoende ruimte, zelfs tijdens drukke periodes.

Gratis parkeren

Hoewel betaald parkeren in sommige gebieden onvermijdelijk is, zijn er ook plekken in Barneveld waar je gratis kunt parkeren. Dit kan vooral handig zijn voor langer verblijf of voor degenen die de parkeerkosten willen vermijden.

Blauwe Zones

In sommige delen van Barneveld zijn blauwe zones ingesteld, waar je gratis kunt parkeren voor een beperkte tijd. Deze zones zijn te herkennen aan de blauwe lijnen op de weg en blauwe borden. Vergeet niet om je parkeerschijf te gebruiken, want zonder deze kun je een boete krijgen. De maximale parkeerduur in blauwe zones varieert, maar ligt meestal tussen de één en twee uur.

Parkeerterrein Schaffelaarse Bos

Een andere goede optie voor gratis parkeren is het parkeerterrein bij het Schaffelaarse Bos. Dit terrein ligt iets verder van het dorpscentrum, maar biedt een prachtige wandeling door het bos als bonus. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers en gezinnen die een dagje uit plannen.

Parkeren voor toeristen

Voor toeristen die Barneveld bezoeken, is het handig om te weten waar je het beste kunt parkeren om toegang te krijgen tot de belangrijkste attracties.

Centrum Barneveld

Als je het dorpscentrum wilt verkennen, zijn de parkeergarages Torenplein en het parkeerterrein Kieftveen de beste opties. Beide liggen op loopafstand van het centrum, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot winkels, restaurants en andere voorzieningen.

Kasteel de Schaffelaar

Een populaire toeristische bestemming in Barneveld is Kasteel de Schaffelaar. Voor bezoekers van het kasteel zijn er speciale parkeerplaatsen beschikbaar. Het is echter aan te raden om vroeg te komen, vooral tijdens het toeristenseizoen, omdat deze plekken snel vol kunnen zijn.

Tips voor lokale bewoners

Ook voor inwoners van Barneveld zijn er enkele handige tips om het parkeren zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Bewonersvergunningen

In sommige delen van Barneveld kun je als bewoner een parkeervergunning aanvragen. Dit kan vooral handig zijn in gebieden waar het parkeren beperkt is tot vergunninghouders. De kosten voor een vergunning variëren, dus het is een goed idee om contact op te nemen met de gemeente voor de meest actuele informatie.

Fietsen als Alternatief

Barneveld is een fietsvriendelijke gemeente met veel fietspaden en veilige plekken om je fiets te stallen. Overweeg om de fiets te nemen voor korte afstanden om parkeerproblemen te vermijden en tegelijkertijd milieuvriendelijk bezig te zijn.

Praktische adviezen

Tot slot, hier zijn enkele algemene adviezen om je parkeerervaring in Barneveld te verbeteren:

Plan vooruit

Controleer van tevoren waar je het beste kunt parkeren, vooral tijdens drukke periodes of evenementen zoals de Rommelmarkt.

Gebruik parkeerapps

Er zijn verschillende apps beschikbaar waarmee je eenvoudig parkeergarages en tarieven kunt vinden. Dit kan je veel tijd en moeite besparen.

Let op de borden

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de lokale parkeerregels en let op borden die beperkingen of tarieven aangeven.

Kom op tijd

Vooral tijdens drukke periodes is het verstandig om vroeg te komen om een goede parkeerplek te vinden.

Barneveld biedt een breed scala aan parkeermogelijkheden voor zowel bewoners als bezoekers. Door de juiste voorbereidingen te treffen en de beschikbare opties te kennen, kun je je parkeerervaring zo aangenaam mogelijk maken. Of je nu een dagje komt winkelen, een bezoek brengt aan lokale bezienswaardigheden of gewoon een wandeling wilt maken, er is altijd een geschikte parkeerplek te vinden in Barneveld.

Verwante artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses

AirBNB in Barneveld

Een onvergetelijke vakantie met airbnb in Barneveld

Barneveld, een pittoresk dorp in het hart van Nederland, biedt een ideale bestemming voor een ontspannen vakantie. Met zijn charmante landschappen, historische gebouwen en talrijke lokale attracties, trekt Barneveld jaarlijks

Postcode Barneveld

Ontdek de charme van postcode Barneveld

Welkom in het hart van Nederland! In deze blogpost gaan we dieper in op Postcode Barneveld, een gebied dat rijk is aan geschiedenis, cultuur en gemeenschap. Of je nu een

Buffet restaurant in Barneveld

Buffet restaurants in Barneveld: De beste locaties en tips

Het concept van buffetrestaurants Buffetrestaurants bieden een unieke eetervaring waarbij gasten kunnen genieten van een breed scala aan gerechten, allemaal gepresenteerd in een zelfbedieningsformaat. Dit concept stelt je in staat